آموزش نصب ویندوز 10

در حال حاظر تمام لپتاپها و سخت افزارهای کامپیوتر موجود در بازار، برای ویندوز 10 بهینه شدهاند و درایورهای آن تنها بر روی ویندوز 10 قابل نصب و اجرا هستند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا آموزش نصب ویندوز 10 را برای شما عزیزان تهیه کنیم. در این آموزش با تمامی مراحل نصب ویندوز 10 به صورت تصویری آشنا خواهید شد.
آموزش نصب ویندوز 10
نصب ویندوز 10 به دو روش امکان پذیر است. نصب از طریق سی دی و نصب از طریق فلش مموری. تفاوت این دو روش تنها در قسمت اول، یعنی انتخاب نوع بوت (BOOT) خواهد بود که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.
سخت افزارهای مورد نیاز برای نصب و اجرای ویندوز 10
- پردازنده مرکزی با حداقل فرکانس 1 گیگاهرتز
- حافظه (RAM) رم 2 گیگابایت به بالا
- فضای آزاد 16 گیگابایت برای نسخه 32 بیت و 20 گیگابایت برای نسخه 64 بیت
- پردازنده گرافیکی با پشتیبانی از DirectX 9
و اما شروع نصب ویندوز 10. مرحلهی اول:
انتخاب بوت سیستم
در این مرحله ابتدا باید سی دی ویندوز یا فلش مموری حاوی ویندوز خود را به سیستم وصل کنید. (لازم به ذکر است که فلش مموری شما باید بوتیبل (Bootable) باشد. برای کپی ویندوز روی فلش میتوانید از نرمافزارهای Win To Flash یا Rufus استفاده کنید). بعد از متصل کردن فلش یا سی دی، باید وارد محیط بایوس (Bios) شوید. اگر سیستم شما روشن است، آن را ری استارت کنید. به محض اینکه اولین تصویر را مشاهده کردید، کلید DEL و یا در بعضی از سیستمها کلیدهای F2 یا F12 را فشار دهید تا وارد محیط بایوس شوید.
وارد بخش بوت (BOOT) شوید و سپس در قسمت 1ST Boot Device یا First Boot Device را روی سی دی یا فلش مموری قرار دهید. بعد از این کار برای ذخیره تنظیمات و ری استارت شدن سیستم از کلید F10 استفاده کنید.
بعد از ری استارت شدن سیستم این بار با یک صفحه سیاه رنگ (مانند عکس زیر) مواجه میشوید. در این قسمت برای بوت شدن سیستم با سی دی یا فلش باید دکمهی اینتر (Enter) را فشار دهید.
شروع نصب ویندوز 10
مدتی صبر کنید تا وارد صفحه اول نصب ویندوز شوید. در این قسمت، بخش اول مشخش کنندهی زبان، بخش دوم موقعیت زمانی و مکانی و بخش سوم زبان کیبورد است. موارد مورد نظر را انتخاب کنید و یا به همان صورت پیشفرض رها کنید و بعد روی کلید Next کلیک کنید.
در قسمت بعد روی کلید Install کلیک کنید. در صفحه باز شده نسخه ویندوز مورد نظر را انتخاب کنید و روی Next کلیک کنید. سپس تیک مربوط به I accept the license terms را فعال کنید و بعد روی Next کلیک کنید. در مرحله بعد روی دو گزینه پیش روی شماست. custom و Upgrade. اگر قصد دارید ویندوز خود را آپگرید کنید (بدون از دست دادن تنظیمات و بدون حذف اطلاعات درایو C) گزینهی Upgrade را انتخاب کنید. و اگر قصد نصب ویندوز جدید را دارید گزینهی Custom را انتخاب کنید.
در قسمت بعد نوبت به پارتیشن هارددیسک میرسد. در این بخش تمام درایوهای هارد شما نمایش داده میشود و در صورت نیاز میتوانید آنها را فرمت یا حذف کنید و یا درایو جدید بسازید. برای نصب ابتدا باید درایو مورد نظر را انتخاب کرده (به صورت پیشفرض درایو C میباشد) و سپس آن را فرمت (Format) کنید و بعد از انجام تغییرات مورد نیاز روی دکمه Next کلیک کنید.
در این مرحله باید منتظر بمانید تا اطلاعات ویندوز در هارد سیستم شما کپی شود و عملیات نصب به اتمام برسد. بعد از انجام این مرحله سیستم ری استارت میشود.
بعد از ری استارت شدن سیستم وارد محیط تنظیمات یا Setting خواهید شد. در این مرحله تنظیمات مربوط به ویندوز خود را اعمال کنید. پیشنهاد میشود روی دکمه Express Setting کلیک کنید. در قسمت اتصال به اینترنت، اگر اکانت مایکروسافت دارید و یا قصد ساختن اکانت را دارید، وای فای مورد نظر خود را انتخاب کنید و یا از طریق کابل لن به اینترنت متصل شوید. در غیر این صورت روی گزینهی Skip کلیک کنید. بعد از انجام هر مرحله از تنظیمات روی دکمهی Next و یا Accept کلیک کنید. منتظر بمانید تا آخرین مرحله از نصب به اتمام برسد.
نصب درایورهای ویندوز 10
برای نصب درایورهای سختافزار، پیشنهاد میشود از قابلیت نصب آنلاین ویندوز 10 استفاده کنید تا مناسبترین و بهروزترین درایور نصب شود. برای این کار کافیست مراحل ساده زیر را دنبال کنید :
- وارد بخش تنظیمات (Setting) شوید
- بخش update & security را انتخاب کنید
- روی گزینه Windows update کلیک کنید
- روی گزینه Check for updates کلیک کنید
- منتظر بمانید تا درایورها و آپدیت ویندوز دانلود و نصب شود